Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie

Sinds de invoering van Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF) op 1 januari 2006 heb je geen verwijzing van je huisarts of specialist meer nodig en kun je je rechtstreeks melden bij de fysiotherapeut. Dat heeft voordelen. Zo kom je direct bij de fysiotherapeut terecht en kun je meteen aan uw herstel gaan werken. Natuurlijk mag je nog altijd eerst een afspraak met je huisarts maken, maar het hoeft in principe (wettelijk) niet meer. De huisarts blijft een centrale rol spelen in de coördinatie van jouw zorg. De fysiotherapeut zal de huisarts blijven informeren, tenzij je aangeeft dat je dat niet wenst.


Je kunt dus direct voor fysiotherapie in Dinxperlo terecht bij Fysio Sport & Manueel. Daarnaast heeft Fysio Sport & Manueel geen wachtlijst en wordt je binnen 2 werkdagen geholpen.

Let wel:

Ook al is wettelijk bepaald dat je geen verwijzing meer nodig hebt, er zijn een aantal zorgverzekeraars die in hun polisvoorwaarden hebben bepaald dat je wel een verwijzing nodig hebt om de intake, het onderzoek en behandelingen vergoed te krijgen.Voor aandoeningen die op de chronische lijst staan is altijd een verwijzing noodzakelijk. Tevens zijn er aanvullende verzekeringen waarin fysiotherapie beperkt vergoed wordt. Controleer jouw polisvoorwaarden om te zien wat jouw zorgverzekeraar vergoedt.

Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie 3

Rianne Pennings

Fysiotherapeut.

Manueel therapeut MSc Praktijkhouder

Direct contact

Bel ons via: 06 5702 2962 of maak direct online een afspraak via de website.

Met Spoed hulp nodig?

Heb je acuut klachten of een blessure opgelopen? Wil je direct advies en informatie?

Neem contact op