Kaak en nekklachten

Kaak en nekklachten 3
Kaak en nekklachten 4

Heb je nek en/of kaakklachten? Ik kan je helpen. Hiervoor heeft Rianne een specialisatie gedaan binnen de manuele therapie opleiding. Uit onderzoek blijkt dat kaakklemmen en tandenknarsen invloed kunnen hebben op nekklachten, hoofdpijn, oorpijn en duizeligheidsklachten. Hier kan ik jou me helpen.


Dit doen we door middel van eerst de klachten goed in kaart te brengen. Ik zal de eerste behandeling veel vragen stellen. Zo spelen bij kaak klachten vaak veel factoren me. Wat verergert de klachten? en wat vermindert de klachten? Wat is de oorzaak waarom je klachten hebt en dit in stand wordt gehouden? Daarnaast wordt tijdens het onderzoek naar specifieke bewegingen zoals de mondopening. Ook zou ik indien je dit goed vind in de mond kijken vaak kan ik hier veel aan aflezen wat je onbewust doet. Na het gesprek en het onderzoek bespreken we de bevindingen met je zodat je op de hoogte bent van de oorzaak en wat je kan doen en hoe het behandelplan eruit gaat zien.

Behandeling

Indien nodig kan ik als manueel therapeut specifieke technieken en bewegingen inzetten om de beweeglijkheid te verbeteren en de pijn te verminderen. Dit wordt veelal gedaan met een snelle en korte beweging. Dit noemen we een manipulatie (ook wel kraken in de volksmond). Hierdoor ervaar je direct verbetering van bewegen en vermindering van pijn. Daarnaast zullen we ook andere technieken in zetten om je van de klachten af te helpen.

Klachten kunnen zijn:

  • Klemmen van de kaak en tandenknarsen (bruxisme)
  • HoofdpijnklachtenDuizeligheid en BPP
  • Gevolgen van ongelukken en botbreuken
  • Oorpijn, druk op het oor, tinnutus waarbij geen medische oorzaak gevonden is
  • Klachten aan hoofd/hals/kaak regio die te maken hebben met spanning of stress


Vraag naar de mogelijkheden.

Kaak en nekklachten 5

Rianne Pennings

Fysiotherapeut.

Manueel therapeut MSc

Direct contact

Bel ons via: 06 5702 2962 of maak direct online een afspraak via de website.