Medisch fitness

Medisch fitness is een vorm van fitness onder begeleiding van een fysiotherapeut, waarbij het trainingsschema zodanig is opgesteld dat, ondanks beperkingen, je toch kunt sporten.

Ook kun je medisch fitness zien als aanvulling op uw revalidatie na een blessure.  Daarnaast is medisch fitness voor iedereen die op een verantwoorde manier met begeleiding wil sporten.

Medisch Fitness 3
Medisch Fitness 4

Wat is het doel?

Het doel van medisch fitness is door middel van training de conditie en belastbaarheid te vergroten, zowel totaal (algehele conditie) als lokaal (evt. klachtengebied). Hierdoor ontstaat een beter evenwicht tussen belasting en belastbaarheid.

Met als positief gevolg:

  • Afname van uw klachten
  • Een betere algehele conditie
  • Een stressbestendiger leven

Met als positief gevolg:

Deze trainingen zijn bedoeld voor mensen die in een ongedwongen sfeer vanuit een medisch oogpunt aan hun totale en/of lokale conditie willen werken.

O.a. bij onderstaande klachten:

  • Rugklachten
  • Nek- en schouderklachten
  • Neurologische aandoeningen
  • Fibromyalgie
Medisch Fitness 5
Medisch Fitness 6

Hoe werkt medisch fitness?

Voor de training heb je eerst een gesprek met de fysiotherapeut en daaraan een gekoppelde test. Hierna kan een inschatting gemaakt worden van jouw huidige lichamelijk functioneren en worden de trainingsdoelen in kaart gebracht. Aan de hand van de trainingsdoelen wordt het programma geschreven.

De trainingen vinden plaats in kleine groepen van maximaal 5 personen. De eerste training wordt je persoonlijk begeleid tot de oefeningen goed worden uitgevoerd. Daarna heeft de fysiotherapeut een controlerende rol.In overleg met de fysiotherapeut wordt afgestemd hoeveel trainingen, afhankelijk van jouw doel, je nodig hebt.

Informeer naar de mogelijkheden en de kosten hiervan.

Medisch Fitness 7

Rianne Pennings

Fysiotherapeut.

Manueel therapeut MSc Praktijkhouder

Direct contact

Bel ons via: 06 5702 2962 of maak direct online een afspraak via de website.

Met Spoed hulp nodig?

Heb je acuut klachten of een blessure opgelopen? Wil je direct advies en informatie?

Neem contact op