Gecombineerde leefstijl interventie in Dinxperlo.

Wat is de gecombineerde leefstijl interventie (GLI) eigenlijk? De GLI houdt in dat je werkt aan gedragsveranderingen met als doel een gezonde leefstijl te bereiken en te behouden. Dit gaan we doen met het programma Slimmer.

Gecombineerde leefstijl interventie in Dinxperlo 3

Wie kan meedoen?

GLI is een programma voor volwassenen met overgewicht (BMI > 25) en een verhoogd risico op diabetes type 2 of hart en vaatziekten. Daarnaast is het belangrijk dat iemand gemotiveerd is en is staat is een leefstijl programma te volgen. Een verwijzing van de huisarts is nodig. 

Wat houdt meedoen in?

U krijgt 2 jaar begeleiding van een diëtiste, een fysiotherapeut en een leefstijlcoach. Het eerste half jaar is intensief, daarna bekijken we samen hoe u, uw gezonde leefstijl kan blijven volhouden.

De diëtiste

Séline (van diëtiste praktijk Séline):

  • Bezoekt u minimaal 3 en maximaal 6 keer. Indien gewenst mag u partner meekomen. De diëtiste houdt rekening met uw persoonlijk omstandigheden en geeft advies om gezonder te gaan eten. 

De fysiotherapeut

Rianne (van Fysio Sport & Manueel)

  • U volgt wekelijks bijeenkomst gedurende 6 maanden. Samen met anderen werkt u toe naar het behalen van de beweegrichtlijn voor volwassenen. U begint rustig en bouwt het geleidelijk op. Dit is afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden. 
  • Na 6 maanden maakt u kennis met een beweegmakelaar in de gemeente. De beweegmakelaar begeleid u naar passende activiteiten in de buurt.

De leefstijlcoach

Séline  (diëtiste praktijk Séline)

  • Om u te ondersteunen bij het volhouden van meer bewegen en gezond eten is er een eerste individueel terugkom moment in maand 7. Daarnaast zijn er 2 terugkom momenten met de groep: in maand 9 en maand 12.
  • In het 2de jaar zijn er vervolgens 4 individuele terugkom momenten.

Kosten

de kosten voor de GLI worden in de meeste gevallen vanuit de basisverzekering vergoed. Er zijn enkele uitzonderingen. Vraag uw huisarts, verzekeraar of Séline of Rianne.

Meedoen gaat als volgt:

Meld u aan bij uw huisartsenpraktijk. Een verwijzing van de huisarts is nodig om deel te kunnen nemen.

U wordt uitgebreid geïnformeerd en u besluit daarna om wel of niet mee te doen.

Heb jij een BMI boven de 25 en ben je geïnteresseerd of heb je vragen? 

Neem contact op met Rianne van Fysio Sport en Manueel.

Bel ons via: 06 5702 2962 of maak direct online een afspraak via de website.

Gecombineerde leefstijl interventie in Dinxperlo 4

Rianne Pennings

Fysiotherapeut.

Manueel therapeut MSc Praktijkhouder

Direct contact

Bel ons via: 06 5702 2962 of maak direct online een afspraak via de website.