Tarieven en vergoedingen

Fysio Sport & Manueel heeft voor 2024 niet met alle zorgverzekeraars een contract getekend. We hebben geen contract getekend met CZ just (wel met CZ). Lees de voorwaarde van je verzekering wat en hoeveel je vergoed krijgt. Met alle andere zorgverzekeraars hebben we wel een contract.

Indien je een aanvullend verzekerd bent bij een verzekeraar waar wij wel een contract mee getekend hebben dan regelen wij dit met de verzekering.

Heb je geen aanvullende verzekering, is je maximale vergoeding van je aanvullende zorgverzekering hebt bereikt of ben je bij één van de zorgverzekeraars waar wij geen contract mee hebben dan gelden onze tarieven voor 2023.

Fysiotherapie wordt vanuit de basisverzekering maar beperkt vergoed.

Volwassenen (18 jaar en ouder)

Volwassenen krijgen de eerste 20 behandelingen niet uit de basisverzekering vergoed. De eerste 20 behandelingen zijn voor eigen rekening of je kunt zich hiervoor aanvullend verzekeren. Mogelijk hebt je meer dan 20 behandelingen nodig. Deze worden slechts in een beperkt aantal gevallen vanuit de basisverzekering vergoed. Het gaat dan om aandoeningen die op de lijst staan (https://wetten.overheid.nl/BWBR0018492/2010-09-15/5#Bijlage1). Een uitzondering hierop is artrose aan de heup en knie.


Patiënten met artrose aan de heup- en kniegewrichten krijgen vanaf 1 januari 2018 de eerste 12 behandelingen met fysiotherapie of oefentherapie vergoed. Je dient er wel rekening mee te houden dat bij aanspraak op de basisverzekering ook je eigen risico wordt aangesproken.

Kinderen tot 18 jaar

Kinderen krijgen altijd de eerste 9 behandelingen uit de basisverzekering vergoed (en zijn volledig vrijgesteld van het eigen risico). Het kan zijn dat een kind meer dan 9 behandelingen nodig heeft. Dan is het volgende mogelijk:


  • Betreft het een aandoening uit de “chronische lijst”, dan gelden na de eerste 9 behandelingen de bepalingen uit de lijst. Ook deze behandelingen worden vergoed uit de basisverzekering.
  • Betreft het een andere aandoening, dan is het mogelijk dat nogmaals maximaal 9 behandelingen vanuit de basisverzekering worden vergoed. Daarna kunt je aanspraak maken op de aanvullende verzekering van je kind. Als je geen aanvullende verzekering hebt afgesloten voor je kind, dien je de behandelingen zelf te betalen.

Fysiotherapie in de aanvullende verzekering

Het is mogelijk dat je een aandoening hebt die helemaal niet of maar gedeeltelijk wordt vergoed vanuit de basisverzekering. We raden iedereen dan ook aan om een goede aanvullende verzekering af te sluiten, waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen. Wees zorgvuldig in jouw keuze voor een zorgverzekeraar. Er zijn grote verschillen in de manier waarop zorgverzekeraars fysiotherapie vergoeden in de aanvullende verzekering. Zo geldt er soms een maximum aantal behandelingen, een maximum bedrag of zijn er andere beperkingen.


Enkele polissen kennen geen beperkingen. Dit betekent dat uw kosten voor fysiotherapie onbeperkt worden vergoed. Kijk voor algemene polis informatie op ZorgverzekeringWijzer.nl .

Raadpleeg je eigen verzekeraar

Wil je zeker weten wat door jouw verzekeraar wordt vergoed? In eerste instantie kan je dat vinden op het polisblad van je eigen verzekeraar. Een aantal diensten van begeleiding op maat wordt door de verzekeraar (deels) vergoed. Om verrassingen te voorkomen raden we je aan bij je eigen verzekeraar na te gaan in hoeverre je verzekerd bent en welke behandelingen vergoed worden.


Ook is het raadzaam om de vergoeding van specifieke behandelingen na te vragen zoals bijvoorbeeld die van de medisch fitness, sportmassage, core stability training en personal training.

Tarieven en vergoedingen 3

Rianne Pennings

Fysiotherapeut.

Manueel therapeut MSc

Praktijkhouder

Direct contact

Bel ons via: 06 5702 2962 of maak direct online een afspraak via de website.

Tarieven die gehanteerd worden bij Fysio Sport & Manueel 2024

Tarieven en vergoedingen 4

Code


1000

1001


1200

1201


1316

1317

1318


1400

1401

1700


17011864

1870

1871


1920

1960

Omschrijving


Zitting fysiotherapie

Zitting fysiotherapie aan huis

Zitting manuele therapie

Zitting manuele therapie aan huis

Groepszitting 2 personen

Groepszitting 3 personen

Groepszitting 4 personen

Eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek

Eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek aan huis

Lange zitting voor patiënten met complexe en/of meervoudige zorgvragen (50-60 minuten)

Lange zitting voor patiënten met complexe en/of meervoudige zorgvragen aan huis (50-60 minuten)

Screening en intake en onderzoek fysiotherapie (DTF)

Intake en onderzoek na verwijzing

Intake en onderzoek na verwijzing aan huis

Telefonische consult per 10 minuten

Niet nagekomen afspraak

Tarief


€ 42,-

€ 47,50,-


€ 47,-

€ 52,-


€ 40,-

€ 30,-

€ 25,-


€ 60,-

€ 65,-


€ 80,-


€ 85,-€ 50,-

€ 50,-

€ 55,-


€ 12.50,-

€ 20,-