Msc Manuele therapie

Msc Manuele Therapie 3
Msc Manuele Therapie 4

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in bewegings gerelateerde pijn klachten. Vooral wervelkolom gerelateerd en op de gewrichten van armen en benen.


Intake 

Manueeltheapeut zal de eerste behandeling veel vragen stellen om jouw klachten goed in kaart te brengen. De manueel therapeut kijkt naar het gehele plaatje zowel lichamelijk als geestelijk. Wat verergert de klachten? en wat verminder de klachten? Wat is de oorzaak waarom je klachten hebt en dit in stand wordt gehouden? De manueel therapeut kijkt tijdens het onderzoek vooral naar de houding en het bewegen van iemand. Daarnaast wordt tijdens het onderzoek naar specifieke bewegingen en gewrichten gekeken. Na het gesprek en het onderzoek bespreken we de bevindingen met je zodat je op de hoogte bent van de oorzaak en wat je kan doen en hoe het behandelplan eruit ziet.


Behandeling

Indien nodig kan ik als manueel therapeut specifieke technieken en bewegingen inzetten om de beweeglijkheid te verbeteren en de pijn te verminderen. Dit wordt veelal gedaan met een snelle en korte beweging. Dit noemen we een manipulatie (ook wel kraken in de volksmond). Hierdoor ervaar je direct verbetering van bewegen en vermindering van pijn. Manuele therapie is geen alleenstaande therapie en zal worden aangevuld met andere behandelmogelijkheden, zoals oefentherapie.


Veel voorkomende klachten die een manueel therapeut behandeld zijn:


  • hoofdpijn en nekpijn-rug klachten (met en zonder uitstraling)
  • schouderklachten
  • heup, knie enkel klachten
  • kaak klachten


Let op! doordat Rianne master Orthopedische Manuele Therapie succesvol heeft afgerond wordt er een extra tarief gedeclareerd bij de zorgverzekeraar dit wordt 9x vergoed.

Je kan ons ook bellen via: 06 5702 2962

Msc Manuele Therapie 5

Rianne Pennings

Fysiotherapeut.

Manueel therapeut MSc Praktijkhouder

Direct contact

Bel ons via: 06 5702 2962 of maak direct online een afspraak via de website.

Met Spoed hulp nodig?

Heb je acuut klachten of een blessure opgelopen? Wil je direct advies en informatie?

Neem contact op