Medical Taping

Wij werken bij Fysio Sport en Manueel ook met Medical tape, maar wat is het eigenlijk en is het te vergelijken met sporttape? Vaak wanneer er wordt gesproken over tapen denken we aan de witte niet elastisch tape. Deze tape wordt vaak tijdens een wedstijd of training gebruikt met als doel een beperking te creëren in een gewricht. Denk bijvoorbeeld aan het voorkomen van het verzwikken van de enkel.


Medical tape

Medical tape is een elastische therapeutische katoenen tape. Door het juist aanbrengen op de huid heeft de tape een liftende werking. Er ontstaat drukvermindering waardoor Medical tape invloed heeft op activering van bloed en lymfecirculatie, verbetering van spierfunctie en ondersteuning van de gewrichtsfunctie. Het voordeel is dat het niet beperkt in bewegen doordat het tape elastisch is. Medical tape kan worden gebruikt bij diverse klachten en blessures en is een goede aanvulling op de totale behandeling van ons als fysiotherapeuten.


De Praktijk

Literatuur geeft nog niet veel duidelijkheid over het gebruik van Medical tape, maar bij ons in de praktijk is al gebleken dat er verschillende patiënten baat hebben bij deze manier van tapen. Kleur van de tape is vooral een persoonlijke keuze, er is geen bewijs dat blauw een ander effect heeft dan roze of beige.


Wil jij meer weten over deze vorm van tapen? Bel of mail gerust of kom langs op de locatie in Dinxperlo aan de Europastraat 2a.

Medical Taping 3

Je kan ons ook bellen via: 06 5702 2962

Medical Taping 4

Leon ten Holder


Fysiotherapeut.

Direct contact

Bel ons via: 06 5702 2962 of maak direct online een afspraak via de website.

Met Spoed hulp nodig?

Heb je acuut klachten of een blessure opgelopen? Wil je direct advies en informatie?

Neem contact op