Specialisaties

Ik begeleid, train en coach je graag met passie, kennis en ervaring,

Fysio Sport & Manueel is gespecialiseerd in onderrug, bekken en onderste extremiteiten, (heup, knie, enkel), zowel orthopedisch als sportrevalidatie. Fysio Sport & Manueel behandeld ook kaak en nek gerelateerde klachten. En de manuele therapie is gericht op het gehele lichaam.

Specialisaties 3
Specialisaties 4

Sport revalidatie

Sport is waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Ben je geblesseerd? Al is het een enkeldistorsie, gescheurde bicepspees of een voorste kruisband revalidatie, dan je bent hier op het juiste adres.

Door mijn ervaringen bij Sport Medisch Centrum Papendal heb ik veel blessures gezien op verschillende sportniveaus. Door de uitgebreide mogelijkheden om zowel binnen als buiten te sporten kan ik je optimaal begeleiden naar jouw sportdoel. Door zo specifiek mogelijk te trainen help ik je om herhaling van de blessure te voorkomen.

Orthopedisch revalidatie

Ik heb ruime ervaring met orthopedische revalidatie. Heb je een nieuwe heup of een scopie (kijkoperatie) gehad van je schouder of knie? Hierbij kan ik je helpen voor de operatie en nadien met het revalideren. Het voordeel van fysiotherapie voorafgaand aan de operatie is dat je beter geïnformeerd wordt over hoe en wat er gaat gebeuren. Daarnaast krijg je advies mee wat je het beste in de eerste dagen na de operatie kunt doen. Indien het mogelijk is proberen we de spierkracht op te bouwen zodat je al winst hebt na de operatie. Het blijkt uit onderzoek dat men beter en sneller revalideert als men ook vooraf fysiotherapie heeft gehad. Na de operatie kan ik je begeleiden om de bewegelijkheid van het gewricht te verbeteren en de spierkracht op te bouwen. Zodat je weer kunt functioneren in het dagelijks leven en/of sportgebied.

Specialisaties 5

Master Manuele therapie i.o.

Manuele therapie is een onderzoeks- en behandelmethode van gewrichten van de rug, nek, armen en benen. De manueel therapeut kijk vooral naar de houding en het bewegen van iemand. Daarnaast wordt tijdens het onderzoek naar specifieke bewegingen en gewrichten gekeken. Indien nodig kan ik als manueel therapeut specifieke technieken en bewegingen inzetten om de beweeglijkheid te verbeteren en de pijn te verminderen. Dit wordt veelal gedaan met een snelle en korte beweging. Dit noemen we een manipulatie (ook wel kraken in de volksmond). Hierdoor ervaar je direct verbetering van bewegen en vermindering van pijn. Manuele therapie is geen alleenstaande therapie en zal worden aangevuld met andere behandelmogelijkheden. Vaak is er een andere oorzaak waarom je klachten hebt en dit in stand wordt gehouden.

Kaak en nekklachten

Heb je nek en/of kaakklachten? Ik kan je helpen. Ik heb hiervoor een specialisatie gedaan binnen de manuele therapie opleiding. Uit onderzoek blijkt dat kaakklemmen en tandenknarsen invloed kunnen hebben op nekklachten, hoofdpijn, oorpijn en duizeligheidsklachten. Hier kan ik jou mee helpen.

Klachten kunnen zijn:

  • Klemmen van de kaak en tandenknarsen (bruxisme)
  • Hoofdpijnklachten
  • Duizeligheid en BPPD
  • Gevolgen van ongelukken en botbreuken
  • Oorpijn, druk op het oor, tinnutus waarbij geen medische oorzaak gevonden is
  • Klachten aan hoofd/hals/kaak regio die te maken hebben met spanning of stress
Specialisaties 6
Specialisaties 7
Specialisaties 8

Rianne Pennings

Fysiotherapeut.

Manueel therapeut MSc

Praktijkhouder

Direct contact

Bel ons via: 06 5702 2962 of maak direct online een afspraak via de website.

Met Spoed hulp nodig?

Heb je acuut klachten of een blessure opgelopen? Wil je direct advies en informatie?

Neem contact op